Evaluatie project Boetevrije Bieb beschikbaar

27/02/2013

BiblioPlus voornemens alle vestigingen Boetevrij te maken

In 2012 heeft BiblioPlus in twee vestigingen een proef gedaan met Boetevrij lenen (hierover is eerder bericht in diverse blogs). In de vestigingen Boxmeer en Wanroij betaalden leden geen boete meer bij het te laat terugbrengen van geleende materialen. De proef is erg voorspoedig verlopen en BiblioPlus streeft er nu naar alle vestigingen per 1/1/2014 boetevrij te maken. In 2013 onderzoekt BiblioPlus wat ervoor nodig is om dit te realiseren. Boetevrij lenen blijft in de vestigingen Boxmeer en Wanroij in ieder geval tot 1/1/2014 mogelijk.

De evaluatie van innovatieimpulsproject Boetevrijebieb (BiblioPlus) bevat veel argumenten om boetevrij lenen in te voeren: boeken kwamen gewoon retour, administratietijd daalde flink en de klanttevredenheid steeg.

Meer weten?
Lees de Evaluatie Boetevrije bibliotheek BiblioPlus of neem contact op met Ton van Duren, t.vanduren@biblioplus.nl